Házhozszállítás

GLS partner vagyunk!

SSL Certificate

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
2
9
4
7
4
9

Belcando

Ledlámpaház.hu logó

 
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm

Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm
Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm

Szőrzetnyíró olló, Sz5.5*H17cm

Felszerelés jellege :
Olló
Cikkszám :
001781
További adatok
Raktáron :  9 db
Bruttó ár: 1 941 Ft
A vásárlás után járó pontok: 97 Ft
Részletek

Méret: Sz5.5*H17cm

Szí: lila

 

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.


Ha a kutyust már egész fiatalon hozzászoktatjuk a rendszeres ápoláshoz, akkor később már elvárja tőlünk a gondoskodást.

 

Az otthoni kutyaápolás eszközei

Nagyon fontos az kutyakozmetikai eszközök helyes kiválasztása. Figyelembe kell venni kutyusunk szőrzetét és méretét. Nem igaz az az állítás, hogy ha nagyobb a fésű vagy kefe, akkor hamarabb végzünk. Lehet, hogy időben igen, de vajon minőségében is? Célszerű inkább kisméretű kefét és/vagy közepes fogazatú fésűt vásárolni. A kisebb kefével, jól megközelíthetőek az eldugottabb helyek, mint például a hónalj, fültő, áll alatti szőrzet vagy a fenék körüli rész.

 

Kutyakozmetika otthon

  • A fésülést mindig a kutyus hátán kezdjük, a szőr növésével azonos irányban haladva. Utána az oldalak következnek, majd a szügy, melltájék, a hónaljak (erre a területre figyeljünk oda nagyon, mert gyakran becsomósodik, ami nagyon kellemetlen a kutyusnak). A kefélést ne gépiesen végezzük, figyeljük közben a kutyusunk bőrét, mert az sok mindenről árulkodik. Ha figyelmesek vagyunk, azonnal meglátjuk, ha bolha vagy kullancs van a kutyánkban. A tévhitekkel ellentétben ugyanis nem csak tavasztól őszig, hanem télen is van kullancsveszély. Télen a madarak és az erdei állatok pottyanthatják ki magukból, amit mi gyanútlan kutyasétáltatók összeszedhetünk akár a városban, akár egy erdei séta, kirándulás alakalmával. Láthatjuk azt is, ha túl száraz a kutyusunk bőre, és az esetleges csípés- és kiütésnyomokat is felfedezhetjük.
  • A kutyusunk hátsó fertályát óvatosan kefélgessük, vigyázzunk arra, hogy a kefe ne sértse fel a végbél érzékeny bőrét vagy a nemi szerveket. Ha nem elég ennek a területnek a keféléssel való rendbetétele, ajánlom a langyos vizes vattával történő lemosást. Ezt a műveletet tüzelő szukák esetében legalább naponta egyszer ajánlatos elvégezni. Bár a kutyánk tisztogatja magát, de vannak olyan régiók, amiket nem vagy csak nehezen ér el. Kerti kutyusok esetén is érdemes erre odafigyelni. A tüzelőbugyi használatával azonban főleg szobakutyusok esetén megkönnyíthetjük helyzetünket a nehéz időszakokban.
  • Utoljára a lábakat kefélgessük át, általában ezt nem nagyon szeretik, ezért hagyjuk utoljára ezt a területet. Közben folyamatosan dicsérgessük, hogy mennyire ügyes és okos. A végén a szépségét méltassuk és erről akkor se feledkezzünk meg, ha a nap folyamán később is találkozunk vele. Ha az átkeféléssel végeztünk, futtassuk át a fésűt kutyusunkon, így rögtön kiderül, hogy hol van még igazítani, kibontani való kedvencünkön. Fordítsunk rendkívüli figyelmet a szemekre, fülekre, talpacskákra is.
  • Ha erre alkalmas szőrzetű kutyánk van, fokozhatjuk örömünket és az ő szépségét a "hajba" helyezett csatokkal, masnikkal, csipeszekkel. Minden esetben alkalmazzunk "kutyagumit" (szilikonos gumit) a szőrzet összefogásánál, mert az nem roncsolja, nem töri le a szőrzetet. Hím kutyáknál sálakkal, kendőkkel, díszes nyakörvekkel fokozhatjuk a hatást.

 

Adatok
Cikkszám
001781
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!