Szizálból készült kaparójáték cicáknak, barna, H21*Sz17*D8cm
Szizálból készült kaparójáték cicáknak, barna, H21*Sz17*D8cm
Bruttó ár: 2 550 Ft

Szizálból készült kaparójáték cicáknak, barna, H21*Sz17*D8cm

Cikkszám:
001965
Szizálból készült kaparójáték cicáknak, barna, H21*Sz17*D8cm
Szizálból készült kaparójáték cicáknak, barna, H21*Sz17*D8cm
Raktáron
Szállítási idő:
3-6 munkanap
Bruttó ár: 2 550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 128 Ft
Részletek

A szizál külső gondoskodik arról, hogy macskája játszás közben élesítheti karmait.

 

Méret: H21*Sz17*D8cm 

Anyaga: szizál

Színe: barna

 

Miért fontos a játék?

 

Ingerek

Mint az embereknek, úgy a cicáknak is szüksége van ingerekre. Képzeljük csak el, hogy bezárnak minket egész napra. Se TV, se net, se könyv, semmi. A cica unatkozik és alszik amíg mi dolgozunk. És ahogy mi is, ők is feszültté, szorongóvá válnak ebben a helyzetben. Jobb a helyzet, ha többen vannak, de a napi játékidőt ekkor sem hanyagolhatjuk el. Napi egyszer, kétszer 15 perc macskáink fizikai és lelki egészségéért egyáltalán nem sok. Még egyes viselkedési problémákat is sikeresen lehet kezelni játékokkal!

 

A kötődés erősítése

A rendszeres testi és lelki stimuláció hatására cicánk szorongása és agresszivitása csökken. Ha pedig elégedettek és nyugodtak, a kapcsolatuk is jobb mind velünk, mind a többi cicával.

 

Mikor, mit és hogyan játsszunk?

Először is ki kell tapasztalnunk, melyik időszak az, amikor a cicánk a leginkább fogékony a játékra. Például erre utaló jel lehet, ha valamelyik játékával magától elkezd játszani, vagy izgatottnak látszódik. Jó ötlet lehet még a vacsora előtti játék, tekintve, hogy ragadozók, a lefekvés előtti játék, hogy lefárasszuk éjszakára, így kisebb az esélye annak, hogy éjszakai állat lévén hajnali kettőkor gondolja úgy, hogy most játékidő van és ne hagyjon aludni minket. Több macska esetén figyelembe kell venni azt is, tudnak-e együtt játszani, vagy külön kell mindenkivel. Például a legidősebb cicám igazi úriember. Ha a „gyerekek” játszanak, ő szépen arrébb megy és csak nézi. Érdekelné, szeretne beszállni, ez látszik rajta, követi a szemével, néha bemozdul rá, de mégsem száll be. Vele külön bezárkózva kell játszanom.

A játékoknak cicánk személyiségéhez kell igazodnia. Van egy interaktív játékom, ahol egy erősebb damil mozog váltakozó irányba és váltakozó sebességgel egy takaró alatt, ettől a középső cicám egyenesen fél. Valószínűleg a hang zavarja, hiszen elemmel működik ez a játék.

Arra is figyeljünk oda, mennyire bírja a cica az intenzív mozgást. Ha zihál, kapkodja a levegőt, akkor tartsunk szünetet, mert ők nem mindig érzik, hogy túlpörögtek.

A játékok lényege, hogy macskánk természetes ösztöneire alapozva a vadászatot szimuláljuk. Rengeteg féle játék van és nem kell feltétlenül a legdrágábbakra gondolni: a középső kedvenc játéka a hajgumi (ha eldobom neki, visszahozza!), a legfiatalabb pedig fél óráig is képez üldözni egy papírgalacsint.

Fontos még a játék befejezése is. Ne hirtelen legyen vége, hanem fokozatosan lassítsunk a tempón, mintha elfáradt volna a „zsákmány” és adjunk a cicának pár falatot is, ez lehet bármi, a szokásos tápból pár szem, vagy pár darab jutalomfalat. A játékokat ajánlatos utána elpakolni, mert ha mindig elől van, megunhatják. Esetleg tönkre is tehetik, pár horgászbot már áldozatul esett annak, hogy nem játék után, vagy nem elég hozzáférhetetlen helyre raktam és a legfiatalabb cafatokra rágta a zsinórját. Nálam is csak pár játék van elől, amikkel egyedül is tudnak játszani, pár labda, galacsinok, a horgászbotot és az elemes játékokat csak akkor veszem elő, amikor játszunk vele.

Adatok
Cikkszám
001965
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek