Hírlevél
Házhozszállítás

GLS partner vagyunk!

Fizetési megoldás

SSL Certificate

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
3
7
7
3
7

Belcando

Leonardo

Ledlámpaház.hu logó

 
Személyi kölcsön
Termék részletek


Körömvágó csipesz, Sz4.5*H13cm

Raktárkészlet: 2 db
Körömvágó csipesz, Sz4.5*H13cm
  • Körömvágó csipesz, Sz4.5*H13cm
  • Körömvágó csipesz, Sz4.5*H13cm
Bruttó ár: 1 408 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 Ft
Cikkszám: 001750
Raktárkészlet: 2 db

Méret: Sz4.5*H13cm

Színe: zöld- fekete

Anyaga: gumis fogó rész

Alkalmas kutyák körmének vágására

 

Karomápolás

A megfelelő környezetben tartott kutya annyira elkoptatja karmait, hogy azok nem igényelnek különösebb ápolást. A karombenövések is ritkábban fordulnak elő az ilyen ebeken.

A karomvágás mértéke és eszközei

Nem ez a helyzet a lakásban tartott kutyáknál, amelyek naphosszat heverésznek, nem mozognak eleget. Túlnyomó részt puha talajon, szőnyegen járnak, hiányzik karmaik természetes koptatása, és így azok hosszúra nőnek. A megnőtt karmokat elárulja kopogásuk, amely jól hallható, ha a kutya kemény talajon jár. A túlságosan megnőtt karmok hajlamosak a töredezésre, benövésre. A benövés gyulladást okozhat, illetve elgennyesedhet. A hosszú karmok mindenhova beakadnak, letöredeznek.

A megnőtt karmok lekoptathatók, ha az állat sokat mozoghat kemény talajon. Amennyiben erre nincs lehetőség, a karmokat kurtítani kell. A karmokat ne ollóval kurtítsuk, mert azok kemények. Veszélyes is ollóval babrálni a kutya karmainál, mert könnyen megsebezhetjük az állatot vagy saját magunkat. A leghelyesebb, ha ezt szakemberre bízzuk, de kellően fegyelmezett kutyákon magunk is elvégezhetjük. A legalkalmasabb erre a műveletre a speciális karomcsípőfogó, de fel lehet használni az egyszerű csípőfogót is. A kurtítás előtt a karmokat meleg vizes fürdővel és olajos bedörzsöléssel puhíthatjuk, hajlékonnyá tehetjük. A kurtítás során különösen ügyeljünk arra, hogy egyszerre ne sok szarurészt vágjunk le, mert nehezen elállítható vérzést okozhatunk, s az így keletkezett sérülés könnyen fertőződhet. A szarurészek eltávolítása közben a kutya karmát tartsuk a világosság felé, hogy meggyőződjünk, meddig tart az élettelen rész, s csak azt csonkoljuk; nehogy az élő szarut, illetőleg a karomcsontot megsértsük. Vannak türelmesebb gazdák, akik reszeléssel rövidítik kutyájuk karmait. Ez a művelet fáradságot ugyan, de célravezető. A karomkurtításánál nagyon fontos, hogy a kutyát kellően rögzítsük, lefogjuk, mert a "műtét" csak így sikerülhet tökéletesen.

 

Hogyan előzzük meg a kutya karmainak megbetegedését?

  • Mozogjon az állat eleget szilárd talajon;
  • a karmokat rendszeresen ellenőrizzük, s a korrigálást idejében végezzük el;
  • sétáltatás után a karmokat, mancsokat, ujjakat alaposan tisztogassuk meg;
  • a farkaskarmokat akkor távolítsuk el, amikor a kölyök még néhány napos;
  • a táplálék célszerű összeállításával vegyük elejét az anyagcserezavaroknak és a hiánybetegségeknek.

 


 

Webáruház készítés