Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek

Tanúsítvány

Fizetési megoldás
Látogató számláló
0
0
8
3
1
1
2
Linkek

ipari-led.hu logó

Belcando

Leonardo

 
Termékajánló

Szájkosarak


 

Szájkosárhoz szoktatás

 

Mindenekelőtt el kellene döntenünk, hogy egyáltalán szükséges-e a szájkosár viseléséhez hozzászoktatni kutyánkat.

 

Jelenleg a szájkosár viselése közterületen nem kötelező az ebeknek, kivéve, ha valamelyik egyéb jogszabály ezt felül nem írja. Ilyen lehet, ha kutyád agresszív, támadó hajlamú. Magán területek esetében egy üzlet, vagy tömegközlekedési jármű tulajdonosa vagy üzemeltetője előírhatja a szájkosár viselését.

 

Javasolt azonban, hogy ha nagytestű őrző-védő típusú kutyája van,  még akkor is használni a kosarat emberektől zsúfolt helyen, ha teljesen megbíznak benne és békésre neveltem. Nagyobb a biztonságérzetük a nem kutyás embertársainknak, már csak látványától is.

 

Szájkosárból több félét vásárolhatunk a kereskedelemben. Ezek fémből, bőrből, műanyagból készülhetnek. Vásárlás folyamán ügyelni kell, hogy megfelelő méretet vegyünk a  kutyánakk. Szájkosár viselése során az ebnek méretétől függően legalább 2-5 centiméterre ki kell tudnia nyitni a száját, mivel a nyári melegben a száján fogja leadni testhőjét. Nem megfelelő a szájkosár mérete, ha a szája sorosan záródik.
 

A szájkosár viselése az ebnek a kezdetekben nem túl kellemes, mivel korlátozza képességeiben, szabadságában. Ezért ezt a negatívumot ellensúlyozni szükséges valamilyen kellemes élménnyel. A gyakorlás, hozzászoktatást célszerű felnőtt, valamelyest már képzett, fegyelmezett kutyával elkezdeni.  Jól használható módszer, ha a kutyában már rögzült a közös séták pozitív élménye, indulás előtt kell felhelyezni a kosarat, majd rövid idő elteltével megszabadítani tőle. A kosár viselésének az időtartalma akár pár másodperc is lehet a kezdetekben. Majd a későbbiekben a szájkosár viselésének az ideje növelhető. A kutya ezzel a módszerrel előbb utóbb már szinte várni fogja a szájkosár feltételének procedúráját, hogy aztán elindulhasson a közös séta.

 


Sorrend:

12


12

Sorrend:

Webáruház készítés