Házhozszállítás

GLS partner vagyunk!

SSL Certificate

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
2
8
6
5
4
8

Belcando

Ledlámpaház.hu logó

 
Kerek tappancs mintás rózsaszín színes sípoló kutyajáték, 8.5cm átmérőjű

Kerek tappancs mintás rózsaszín színes sípoló kutyajáték, 8.5cm átmérőjű

Kerek tappancs mintás rózsaszín színes sípoló kutyajáték, 8.5cm átmérőjű

Cikkszám :
018260_R
További adatok
Raktáron :  6 db
Bruttó ár: 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek

Beépített sípolóval

 

A kutyák közismerten okos és játékos állatok – lelkesen elbolondoznak gazdáikkal, de önmagukban is szívesen veszik a szórakoztató elfoglaltságot. Ezért nagy örömöt tud okozni számukra a megfelelően kiválasztott kutyajáték.

Milyen játéktárgyat válasszunk?

Minden kutyának van kedvenc játéka. A mindent megrágó egyedeknek minél inkább szilárd játék kell, pl. tömör gumilabda. Az érzékenyebbeknek puhább, mondjuk plüss játék

Mi a célunk a játékkal?

A közös játék során a kutya és ember kapcsolata szorosabbá válik, megtanulják egymás jelzéseit, az együttműködés formáit. Ha a játékokat kellően irányítjuk, már ebben a formában felállíthatjuk a rangsort a családban, és némely szabályokat is bevezethetünk, pl. „elég, ha azt mondom”. Játék közben adhatunk feladványokat kutyánknak, akinek így fejlődik a problémamegoldó és tanulási képessége, mozgáskoordinációja és tapasztalatokat gyűjt a világról. Az energia levezetés és közös időtöltés egyik legjobb módja. A játékkal leköthetjük kutyánk figyelmét, így nő a koncentrációja és remekül használható félelmek oldására, hangulatfokozásra, motiválásra is.  A játék lehet sokféle: kergetőzés, birkózás, elbújás, „becserkészés”, labdázás, stb. A játékot bármikor kezdeményezhetjük, vagy befejezhetjük, fontos, hogy a játék szabályait mi hozzuk, mi irányítsunk. Ha a kutya bedurvul, állítsuk le a játékot és ezzel jelezzük számára: „így nem játszunk.”

A ronggyal, labdával szemben érdektelen kutyánál általában elég fárasztó elérni, hogy figyeljen a játékra, sőt, szeresse azt. Erre jobb, ha mi is előre felkészülünk, mert eleinte sok energiánkba kerül majd egyetlen pozitív reakció a kutya részéről.
Alapozzunk az egyik, az „irígy kutya” kifejezésre, azaz használjuk ki, hogy ami másnak kell, azt a kutyák is inkább akarják maguknak. Tehát a játékot mindig el akarjuk lopni és nagyon örülünk neki, még ha ő nem is foglalkozik vele. Aztán elejtjük és félve próbáljuk meg újra visszaszerezni. Ha kutyánk egyszer felkapja előlünk, szájába veszi a játékot, hagyjuk, hogy kiélvezze, ne akarjuk rögtön húzni-vonni, eljön az is.

A játékot sose toljuk a kutya szájába, sőt, mindig elfele mozgassuk. Az emberek hajlamosak gyakran magasra emelni a tárgyat, de a kutya számára izgalmasabb a földön, vagy az ő fejmagasságában mozgó „zsákmány”. Figyeljünk oda, hogy a kutyának legyen elég sikerélménye.  A játékot úgy fejezzük be, hogy a kutyát még érdekelje a tárgy és mi ellopjuk előle. Ne várjuk meg, míg megunja, ne hagyjuk nála sokáig, így csak érdektelenné válik.

Amennyiben kutyánk a másik véglethez tartozik, azaz zsákmányos, apportos, imád labdázni, megszerezni, birtokolni, akkor a cél, hogy a játéknak mi is részesei legyünk. Nincs labdázás gazda nélkül. A játékhoz kötődő pozitív élményt kössük össze a gazdival való együttes játék élményével. Az ilyen kutyáknak ugyebár a labda eldobása egy megerősítés, azaz sose dobjuk el neki akkor, ha követelőzik, ugat, vagy egyéb nem kívánatos viselkedést produkál. Időnként érdemes egy-egy feladatot kérni a kutyától előtte.

A helyes játékhoz elsőként az „ereszd” és a „hozd” vezényszavakat tanítsuk meg a kutyának. Ehhez használjunk egy másik labdát, vagy jutalomfalatot, amit a behozottért adunk cserébe. Amíg ez nincs meg, ne kergessük a kutyát labdával a szájában, ne mozogjunk felé, mindig hátrafelé menjünk és ne ugorjunk rá hirtelen, ha a közelünkbe jön, mert így egyre kevésbé lesz kedve odaadni nekünk zsákmányát. Ha ez már megy, akkor érdemes egyfajta kontrollt rakni a dologba, mert nem szeretnénk, ha  kutyánk egy labda miatt átrohanna az úttesten. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a kutya nem veheti el mindig a labdát, csak ha engedélyt kap rá. Fokozatosan építsük fel, először a kezünkben tartva a labdát, aztán akár a földre téve.

Adatok
Cikkszám
018260_R
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!