Házhozszállítás

GLS partner vagyunk!

SSL Certificate

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Látogató számláló

0
2
8
0
8
7
9

Belcando

Ledlámpaház.hu logó

 
Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez, D0.4cm x H50CM

Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez,  D0.4cm x H50CM
Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez,  D0.4cm x H50CM
Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez,  D0.4cm x H50CM
Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez,  D0.4cm x H50CM

Fojtó nyakörv, belül szegecses, kiképzéshez, D0.4cm x H50CM

Felszerelés jellege :
Láncos
Fényvisszaverős :
Nem
Cikkszám :
008261
További adatok
Raktáron :  7 db
Bruttó ár: 2 085 Ft
A vásárlás után járó pontok: 104 Ft

Részletek

Fojtó nyakörv, egy láncsoros, rozsdamentes fémből

Méret: D0.4cm x H50CM

 

Kutyaiskolába és oktatási tevékenységekhez idális.

 

A fojtó nyakörv a húzós, menekülős, szabadulós kutyákra lett kifejlesztve. Működési elve egyszerű, ha a kutyus el van engedve, vagy laza pórázon van, akkor a nyakörv laza. De ha a kutya elkezd húzni, akkor a nyakörv megfeszül a nyakán, így előbb-utóbb rájön, hogy ez nem annyira komfortos neki. Másrészről, ha megijed, nem tudja a fejét kirántani a nyakörvből.

Mi a helyes módja a fojtónyakörv felhelyezésének?


A pórázt ahhoz a gyűrűhöz kapcsoljuk, melyen nem csúszik át a nyakörv. Utána a póráztól a nyakörv a nyak FELSŐ részén fut tovább, majd körbe egészen a másik gyűrűig. Ha így helyezzük a kutyára, az összeszűkül, amikor a pórázt meghúzzuk. Ha lazára engedi a pórázt, a nyakörv is kilazul.

Ha helytelenül teszi fel, a nyakörv láncszemei a pórázon keresztül a másik gyűrűhöz kapcsolódnak és onnan a nyak ALSÓ részén folytatódnak tovább. Ez azért helytelen, mert így a nyakörv nem fog automatikusan kilazulni, amikor elengedjük a pórázt.

Ha a nyakörvet helytelenül helyezi a kutyára vagy nem megfelelően használja, az állat megsérülhet. Ha kutyája nagyon kicsi termetű vagy légzési problémái vannak, nem ajánlott a fojtónyakörv használata.

Ha a kölyök vagy a felnőtt kutya a fojtónyakörv viselése közben továbbra is rángatja a pórázt, a legjobb megoldást a kötőfék-típusú nyakörvek jelentik.

 

Lánc nyakörv: Kezdő gazdáknál gyakran látható, hogy a kutya belefeszül a nyakörvbe, ami így folyamatosan fuldoklásra, köhögésre készteti. A lánc nyakörvek szakszerű használatával ez a jelenség megszüntethető, a séta kötélhúzós jellege is orvosolható.

Némi gyakorlással a kutya megérti, hogy mit vár el tőle a vezetője, így a lánc használatára ritkán, korrigálásra lesz csak szükség. Az energikusabb, erősebb kutyák kiképzésére jó megoldás lehet. Fizikailag felerősíti a gazdát, így kevesebb korrigálással nagyobb eredményeket lehet elérni, mint a nyakörvvel.

Adatok

Cikkszám
008261

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!